AR en/of VR voor marketeers

Augmented reality biedt op een verrassende manier, via een virtueel toegevoegde laag over de werkelijkheid extra informatie. Hierdoor kunnen consumenten producten virtueel bekijken en ‘uitproberen’. Het doen van online aankopen wordt hiermee een stuk minder risicovol.
Waar je bij augmented reality normaal kan rondkijken in de werkelijkheid, gaat virtual reality een stapje verder: VR sluit je af van de werkelijkheid. Het plaatst je in een andere realiteit, die je alleen ziet via een headset.
Dit verschil maakt dat augmented reality beter bruikbaar is voor marketeers, omdat producten nog steeds te zien zijn in de ‘echte’ wereld.

Positieve consument-ervaringen met AR

Augmented reality heeft daadwerkelijk meerwaarde voor merken. Het verrijkt de consument-ervaring omdat het extra en realistische (3D) productinformatie geeft.
Door de positieve consument-ervaring verhoogt AR de merkbeleving en daardoor de klanttevredenheid en koopintentie. Het verkleint bovendien het risico van online miskopen.

Meerwaarde van AR voor merken

  • Consumenten ervaren de functionaliteit van het product meer, waardoor het meer gewaardeerd wordt;
  • AR vergroot de gebruikerservaring, de tevredenheid en koopintentie van consumenten;
  • Het risico van online miskopen wordt een stuk kleiner omdat consumenten het product kunnen ‘uitproberen’;
  • Augmented Reality heeft nog steeds een hoge entertainmentwaarde, je kunt je er positief en opvallend mee onderscheiden in de markt;
  • AR kan een enorme ‘boost’ geven aan de merkbekendheid wanneer consumenten gestimuleerd worden hun persoonlijke ervaring met het product in AR via de app te delen op social media.

AR inzetten? VEEWAR!!

Denk je erover AR in te zetten voor marketingdoeleinden? Uiteraard kunnen we een maatwerk app voor je ontwikkelen. Maar je hoeft niet perse direct ‘groot’ uit te pakken met een kostbare app.
Met ons nieuwe augmented- en virtual reality platform VEEWAR kan je zelf, snel en verrassend betaalbaar onderscheidende campagnes creëren! In het online CMS plaats je je interactieve afbeelding en voeg je, middels drag & drop diverse bijzondere augmented- of virtual reality elementen toe.
Je interactieve afbeelding is vervolgens direct te scannen met de gratis VEEWAR app en toont de toegevoegde AR/VR! Er is al een licentie vanaf €39,- per maand of €89,00 voor een eenmalig scanpakket!! Bekijk de prijzen hier.

Probeer het vrijblijvend in de VEEWAR demo-omgeving!

 

Meer weten over de mogelijkheden van VEEWAR? Bezoek de website!