AR en/of VR voor marketeers

Augmented reality biedt op een verrassende manier, via een virtueel toegevoegde laag over de werkelijkheid extra informatie. Hierdoor kunnen consumenten producten virtueel bekijken en ‘uitproberen’. Het doen van online aankopen wordt hiermee een stuk minder risicovol.
Waar je bij augmented reality normaal kan rondkijken in de werkelijkheid, gaat virtual reality een stapje verder: VR sluit je af van de werkelijkheid. Het plaatst je in een andere realiteit, die je alleen ziet via een headset.
Dit verschil maakt dat augmented reality beter bruikbaar is voor marketeers, omdat producten nog steeds te zien zijn in de ‘echte’ wereld.

Positieve consument-ervaringen met AR

Augmented reality heeft daadwerkelijk meerwaarde voor merken. Het verrijkt de consument-ervaring omdat het extra en realistische (3D) productinformatie geeft.
Door de positieve consument-ervaring verhoogt AR de merkbeleving en daardoor de klanttevredenheid en koopintentie. Het verkleint bovendien het risico van online miskopen.

Meerwaarde van AR voor merken

  • Consumenten ervaren de functionaliteit van het product meer, waardoor het meer gewaardeerd wordt;
  • AR vergroot de gebruikerservaring, de tevredenheid en koopintentie van consumenten;
  • Het risico van online miskopen wordt een stuk kleiner omdat consumenten het product kunnen ‘uitproberen’;
  • Augmented Reality heeft nog steeds een hoge entertainmentwaarde, je kunt je er positief en opvallend mee onderscheiden in de markt;
  • AR kan een enorme ‘boost’ geven aan de merkbekendheid wanneer consumenten gestimuleerd worden hun persoonlijke ervaring met het product in AR via de app te delen op social media.

AR inzetten?

Denk je erover AR in te zetten voor marketingdoeleinden? Je hoeft niet perse direct ‘groot’ uit te pakken met een kostbare app.
Al vanaf zo’n € 1500 kun je je eigen AR app in de appstores beschikbaar hebben met verrassende AR content voor je doelgroep. Vervolgens kun je besluiten de content al dan niet uit te breiden of aan te passen.
We denken graag met je mee hoe AR meerwaarde kan bieden voor jouw marketingstrategie! Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.