Visitekaartje wordt ‘smartcard’ met AR

Zelfs nu we via allerlei digitale kanalen 24/7 online met elkaar verbonden zijn, blijven we vasthouden aan het traditionele kartonnen visitekaartje. Een prima traditie, maar wat gebeurt er met het kaartje? Hoe vergroot u de kans dat de ontvanger u ook daadwerkelijk gaat bellen of mailen? 

Blog visitekaartje voorbeeld

Oftewel: hoe kunt u met uw visitekaartje net zo’n blijvende relatie aangaan als met een digitale connectie?

Het traditionele visitekaartje

Een belangrijke functie van een visitekaartje is het overdragen van uw naam en contactgegevens aan een potentiële klant of relatie. Met als doel de fysieke ontmoeting een vervolg te geven. Daarnaast versterkt een visitekaartje de eerste indruk van u en uw onderneming. Een creatief en uniek visitekaartje kan een goed middel zijn om je te onderscheiden van de massa.
De fysieke grootte van visitekaartje is beperkt, wat ook de mogelijkheid om waardevolle informatie aan uw kaartje toe te voegen aanzienlijk beperkt.

Van visitekaartje naar ‘smart-card’ met AR

Met de mogelijkheden die Augmented Reality biedt, kunt u zich uniek en innovatief onderscheiden. De techniek heeft nog steeds een hoge ‘wow-factor’ en biedt de mogelijkheid veel extra informatie te geven. Bijvoorbeeld met een (bedrijfs)video, een foto-carrousel, een audio bestand of (3D) afbeeldingen.
Door het toevoegen van interactieve knoppen kunt u van de ontvanger van uw visitekaartje een daadwerkelijk online relatie maken. Met één druk op de knop kan men u bellen, mailen of uw website, webshop of sociale-media pagina’s bezoeken; met één druk op de knop van offline naar online contact.

Visitekaartje met AR

Hiermee is een visitekaartje niet langer alleen een stukje papier, maar wordt het een bron van informatie in pocket-formaat en een interactieve ‘smart-card’

VEEWAR | gratis augmented reality app

VEEWAR is ons generieke AR platform, bestaande uit een gratis app voor de gebruiker en een CMS systeem om de AR elementen real-time toe te voegen.  Zodra de gebruiker de VEEWAR app gebruikt om het visitekaartje te scannen, worden onmiddellijk audio, video, (3D) afbeeldingen of (interactieve) knoppen getoond op de positie die u zelf aangeeft; op of naast het kaartje.
Zo kunt u de gebruiker op een meer persoonlijke manier uitleg geven over uw product, bedrijf, of over uzelf – rechtstreeks vanaf uw visitekaartje.

Kortom

Met VEEWAR Augmented Reality kunt u immense informatie verstrekken, met weinig inspanning en tegen geringe kosten. De hoge ‘wow-factor’ van AR promoot zichzelf, hiermee laat u gegarandeerd een unieke en onderscheidende indruk achter.
Daanbij komt u eenvoudig vanuit offline drukwerk in online contact met uw klant door de vele ‘call-to-action’ mogelijkheden voor de gebruiker.
Uiteraard zijn de voordelen en mogelijkheden van AR niet alleen gebonden aan visitekaartjes; ook uw brochures, folder, verpakkingsmaterialen of advertenties kunt u verrijken met dit bijzondere effect.