Augmented video: tips en ideeën

Tips en ideeën voor augmented video. Perfect op alle soorten drukwerk, zoals visitekaartjes, folder of brochure, magazine, jaarverslag. 
Maar ook super toepasbaar op product-verpakkingen! Het is zelfs mogelijk om objecten te herkennen en daar onder, op of naast AR elementen te tonen!

Tips en ideeën

Surf Magazine voorbeeld video vanaf eerste fragment

Gebruik het eerste frame als afbeelding

Eerste film-frame als afbeelding

Om het drukwerk echt ‘tot leven’ te laten komen, is het erg leuk om het eerste frame van een video te gebruiken als afbeelding in je drukwerk.
Wanneer de afbeelding dan gescand wordt met een AR app lijkt het daadwerkelijk alsof de afbeelding begint te bewegen. Zie het voorbeeld hierboven.

 Green-screen

Erg leuk is het om bij een video te werken met een zogenaamd ‘green-screen’. Dit houdt in dat iemand wordt opgenomen met een groen kleed als achtergrond en op de vloer. Vervolgens kunnen alle groene gedeeltes uit de video worden gemonteerd, waardoor alleen de persoon zelf nog te zien is. Dit wordt vervolgens opgeslagen in een bepaald formaat en is dan te gebruiken als AR element in onze maatwerk apps.

Het effect is dan, wanneer gebruiker een afbeelding scant, dat er een persoon ‘binnen’ komt lopen ‘in’, terwijl de afbeelding zelf nog gewoon te zien is. Een super leuk effect!
Denk bijvoorbeeld aan een jaarverslag, waarin de directeur uitleg geeft over de cijfers en toekomstverwachtingen. Het is zelfs vrij eenvoudig om interactieve knoppen of leuke grafieken te laten verschijnen op de hand van de spreker, zie voorbeeld..

Uiteraard kunnen we een green-screen opname voor je regelen. Wij werken graag samen met Blue Media, een full-service crossmediabedrijf, gevestigd in Assen. Zij leveren vakwerk, hebben ervaring met het toepassen van augmented reality en denken mee met de klant.

Greenscreen studio

Green screen opname studio

360 graden video

Een fantastisch effect wanneer je een 360 graden video laat zien. Mogelijk in onze maatwerk apps. Zo kan de gebruiker door zijn telefoon te bewegen een volledig beeld zien van de omgeving. Het is ook mogelijk dit te combineren met Virtual Reality; hierbij doet de gebruiker zijn telefoon in een VR-bril en kan de omgeving bekijken door zijn hoofd te bewegen.

Combineren met CTA

Je kunt video’s altijd combineren met interactieve knoppen, die verschijnen tijdens of na het afspelen van de video. Zo heb je een sterke call-to-action.

Video in een frame

Natuurlijk kun je een video dwars over een pagina in je drukwerk laten tonen. Mooier is het om te zorgen dat de video precies ‘in’ de afbeelding wordt afgespeeld. Hiervoor is het belangrijk de dimensies van afbeelding en video identiek te hebben. Meestal is dit een beeldverhouding van 16:9.

Maar het mooiste effect geeft het als de af te spelen video exact past in een afbeelding met een soort ‘frame’ in je drukwerk.

Denk bijvoorbeeld aan een smartphone, tv- of computerscherm, zie voorbeeld.

Augmented video in een frame

Augmented video afgespeeld in een frame

Afspeelopties

Er zijn meerdere manieren om een video te tonen. Welke je het best kunt gebruiken verschilt per geval. Uiteraard adviseren wij je hierin.

De opties zijn:

  • Je kunt de video eenmalig afspelen of in een ‘loop’ (start opnieuw wanneer afgelopen)
  • Je kunt ervoor kiezen de video standaard full-screen te laten afspelen zodra de afbeelding wordt gescand (dus geen augmented effect).
  • Je kunt ervoor kiezen om de video ‘in’ een afbeelding te laten spelen, waarbij gebruiker de camera steeds op de afbeelding moet blijven richten om de video te bekijken.
  • Je kunt ook aangeven dat de video full-screen getoond moet worden zodra de camera niet meer gericht is op de afbeelding.
  • Een andere optie is dat de video pauzeert als de camera van de afbeelding gaat, zodra de camera de afbeelding weer in beeld krijgt gaat de video verder waar het was gebleven.

 

Legio mogelijkheden

Je ziet het: de mogelijkheden voor het afspelen van een augmented video in je drukwerk zijn dus legio! Uiteraard adviseren we je graag wanneer je nog vragen hebt.

P.S. Mocht je dus nog een adres zoeken voor het maken van een (bedrijfs-) film of een animatie? Of wil je een originele greenscreen film laten maken, dan bevelen wij Blue Media zeker aan!