Onderzoek naar inzet van AR door bedrijven (IDC – USA)

Bij het verschijnen van een nieuwe technologie, kan het soms jaren duren voordat de echte “killer toepassing” verschijnt, die een technologie transformeert van iets interessants naar iets wat echt toekomst heeft. Augmented Reality is niet een van die technologieën, omdat het al direct duidelijk was dat AR een diepgaande impact heeft op elke organisatie die zich richt op servicegerelateerde taken, kennis overdracht, verkoop & marketing en productie.


Onderzoek

In slechts een paar jaar tijd begonnen vooruitstrevende bedrijven met het in kaart brengen van manieren om deze nieuwe technologie toe te passen binnen hun organisaties.
Tegen 2017 leidde deze ontluikende industrie al tot bedrijfsuitgaven van meer dan $ 3,6 miljard aan AR software, hardware en services, volgens IDC’s onderzoek  ‘Worldwide Augmented and Virtual Reality Guide’ (april 2018).

Dat aantal zal in 2018 uitgroeien tot meer dan $ 8 miljard en zal meer dan verdubbelen in 2019 tot $ 19,2 miljard.

Statistieken AR

Praktijk

Mooie cijfers, maar hoe verhoudt dit zich tot een gemiddelde onderneming die meer gefocust is op het bedienen van zijn klanten en het voorblijven van concurrentie dan gericht te zijn op de IT-ontwikkelingen en -uitgaven?
Hier zijn meer practische cijfers: in een recente Amerikaanse enquête onder IT- en bedrijfsleiders, gaf maar liefst 77% van de respondenten aan dat hun bedrijf al bezig was met AR.
Ongeveer 36% hiervan gaf aan dat ze zich in een vroeg stadium bevonden van testen, 15% bevond zich in de pilotfase, 17% verliep van piloot naar vroege inzet, en ongeveer 9% was in een laat stadium en al geïmplementeerd.

 

Met andere woorden, als je bedrijf binnen een branche opereert waar de concurrentiestatistieken afhankelijk zijn van service, kennisoverdracht & training, verkoop & marketing of productie en je kijkt nog niet naar de mogelijkheden van AR, loop je feitelijk al achterop!


Hoe realiseren?

Een van de belangrijkste redenen waarom AR in zoveel organisaties van de grond is gekomen, is omdat veel organisaties al enkele van de belangrijkste hardware- en softwarecomponenten bij de hand hadden. Veel van de bedrijven hebben bestaande hardware gebruikt voor de AR, zoals smartphones en tablets.
Ook hebben veel bedrijven hun reeds aanwezige 3D-bestanden gebruikt voor AR-ervaringen. Bijvoorbeeld door het verwerken van de aanwezige CAD-gebaseerde producttekeningen en digitale instructies en –handleidingen in AR software.

Zo kun je relatief snel en met reeds beschikbare middelen al snel een positieve AR ervaring verwezenlijken!

 

Bron: “How Augmented Reality Drives Real-World Gains in Service, Training, Sales & Marketing and Manufacturing.”