Offline naar online met Augmented knoppen

Alleen al door de positieve klantbeleving is Augmented Reality een prachtige marketingtool.
Een ander doel van AR kan de conversie van offline naar online zijn. Met één klik op interactieve knoppen belandt jouw klant vanuit je folder op je website of social media pagina!

Augmented Reality

Augmented Reality is een innovatieve techniek, perfect om bijvoorbeeld drukwerk interactief te maken. Door het scannen van drukwerk met een app wordt er een ‘laag’ over het drukwerk gelegd, die zichtbaar is op het scherm van smartphone of tablet. De laag wordt als het ware geprojecteerd op het drukwerk, zodat het lijkt alsof een afbeelding tot leven komt.

AR als marketingtool

Veel bedrijven zien kansen in deze innovatieve techniek. Alleen al door de positieve klantbeleving is AR een prachtig marketingtool.
Een ander doel van AR kan de conversie van offline naar online zijn. In dit digitale tijdperk is ondermeer social media erg belangrijk als marketingmiddel. Het blijft echter lastig om de klant van de offline omgeving te verleiden naar online te gaan. Augmented Reality is bewezen effectief om deze conversie te verbeteren.

Social media knoppen

Call-to-action

Naast video’s, audio, foto’s of 3D beelden is het namelijk ook mogelijk om interactieve knoppen te projecteren ‘op’ het drukwerk. Als de gebruiker op deze interactieve knop drukt (op het toestelscherm) wordt hij direct doorgeleid naar een specifieke URL (website, webshop). Een interactieve knop maakt de ‘call-to-action’ voor de gebruiker, en dus de conversie naar online,  laagdrempelig.

Gebruik van toestelfuncties

Omdat een AR app gebruik kan maken van de functies van een telefoon of tablet, is het ook mogelijk om direct een telefoonnummer te laten bellen of het emailprogramma te openen, met het emailadres van je bedrijf vooringevuld.

Voorbeelden van interactieve knoppen

Je kunt eenvoudige knoppen maken met de beschrijving van de actie erop.
Zoals ‘ KOOP NU’, ‘BEL ONS’, “MAIL ONS’, ‘MEER INFORMATIE’, ‘BEZOEK ONZE WEBSITE’.

Diverse knoppen

De knoppen kunnen in de website-stijl worden gemaakt, alle kleuren en vormen zijn mogelijk.

Social media voorbeeldknoppen

Ook kun je de standaard social media knoppen gebruiken, die de klant direct herkent en waarmee hij snel en eenvoudig op je Facebook- of LinkedIn pagina terechtkomt.
Of je kunt de herkenbare social media icons verwerken in knoppen conform je eigen huisstijl.

 

Transparante knoppen

Omdat ook alle afbeeldingen met transparantie kunnen worden gebruikt, kun je je creativiteit de vrije hand laten en aansprekende en originele knoppen maken.

Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding van de accountmanager, al dan niet met een tekstballonnetje…

Of dezelfde accountmanager, maar dan gecombineerd met audio; een gesproken tekst zoals:

‘Ik vertel u graag meer onder het genot van een kopje koffie, u kunt mij direct bellen door op mij te klikken!’

Meedenken?

De mogelijkheden zijn eindeloos! We denken graag met je mee over creatieve interactieve knoppen voor jouw bedrijf!!

PS: wil je concrete voorbeelden zien? Download dan onze demo app en scan de afbeeldingen.
Klik hier voor download informatie!