Augmented video – wat kun je zoal laten zien?

 

Met Augmented Reality kun je diverse zogenaamde ‘AR elementen’ tonen wanneer gebruiker met een AR app drukwerk scant. Een veelgebruikt element is de video. Hiermee kun je enorm veel extra informatie toevoegen aan die ene afbeelding in je drukwerk. Maar wat kun je zoal laten zien in je video?

Wat te tonen met een augmented video?

 

 

Augmented video voorbeeld van een woning

Virtuele tour door het huis en de omgeving

Rondleiding

In het kader van ’transparantie’ wat momenteel zo belangrijk is: geef een rondleiding door je bedrijf en geef je relaties een ‘kijkje in de keuken’.
Maar ook perfect voor de woningmarkt. Toon een rondleiding door het huis dat te koop staat, laat de buurt zien. Potentiële kopers ervaren zo direct veel meer dan slechts die ene afbeelding in drukwerk.

Productieproces

Het is voor de klant erg leuk om het hele productieproces te kunnen zien van het product waarin hij geïnteresseerd is. Super dus om een mooie video-compilatie te (laten) maken waarin stap-voor-stap het product gefabriceerd wordt.

Erg leuk om te tonen vanaf een offerte; de klant ziet gelijk waarvoor hij betaalt.

Bedrijfsinfo

Veel bedrijven hebben een kant-en-klare bedrijfsfilm. Ook altijd leuk om te laten zien vanaf bijvoorbeeld je visitekaartje. Of te laten zien vanaf een offerte(map).

Interviews

In magazines / folder met diverse onderwerpen kan het erg leuk zijn om medewerkers, deskundigen of juist enthousiaste klanten aan het woord te laten en een product of dienst te promoten.

 

Augmented video voorbeeld van een persoonlijke boodschap Arjen Robben

Persoonlijke boodschap van Arjen Robben

 Persoonlijke boodschap

Een andere leuke toepassing is om met een video vanuit je drukwerk een persoonlijk bericht aan je relaties te geven.

Zo kan de directeur bijvoorbeeld zijn ‘nieuwjaars-speech’ opnemen zodat de medewerkers dit met een AR app kunnen bekijken vanuit het personeelsblad of vanaf een nieuwjaars-kaartje. Of denk eens aan een ‘augmented’ bijdrage van de directeur of financiële man daadwerkelijk IN het jaarverslag? Waarbij er duidelijk uitleg wordt gegeven over de cijfers en toekomstverwachtingen?

Maar ook perfect voor bijzondere boeken, die meerwaarde krijgen door persoonlijke boodschappen, zoals de Arjen Robben boeken.

Handleiding voor producten

Maak een video met duidelijke instructies en voorbeelden over de werking van het product of het monteren van het product. Super om hierbij de verpakking van het product zelf te gebruiken als afbeelding om te scannen!

Leuke tips

Uiteraard altijd leuk om via een video speciale tips te geven aan je publiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een video waarin een kok dat gerecht gaat bereiden waarvan nu slechts een foto en de ingrediënten in een magazine staan. Hij kan uitleg geven over kooktijden, methoden en tips geven over bijpassende wijnen om eens wat te noemen.

Film laten maken?

Het is natuurlijk prettig om een partij met ervaring op het gebied van augmented video’s te hebben. Wij werken hiervoor graag samen met Blue Media. Michel Hilbrands levert vakwerk, kent de mogelijkheden van augmented reality en denkt mee om het maximale uit je augmented video te halen.
Klik hier om de website van Blue Media te bekijken.

Volgende keer: practische tips om verrassende augmented video’s te maken

In het volgende bericht zal ik diverse tips en ideeën met je delen om verrassend, innovatief en origineel te zijn met het tonen van een video als AR element.