Augmented Reality en Storytelling

Eén van de manieren waarop merken Augmented Reality effectief kunnen inzetten is door middel van Storytelling. Verhalen die jouw merk versterken maken informatie beter behapbaar en makkelijker te onthouden.

In dit blog uitleg en inspirerende voorbeelden van Storytelling met AR.

Storytelling en Augmented Reality

Dankzij de beschikbaarheid van steeds slimmere software en sensoren is de opmars van Augmented Reality (AR) niet meer  te stoppen.
Er zijn drie manieren waarop merken Augmented Reality effectief kunnen inzetten: door middel van Storytelling, het bieden van Service en uiteraard in de Sales.

In dit blog uitleg en inspirerende voorbeelden van Storytelling met AR.

Storytelling is the best Marketing

Wat is Storytelling?

Storytelling is een manier van contentmarketing, waarbij je authentieke verhalen vertelt die jouw merk versterken en waarmee je je klanten extra informatie geeft over jouw merk of product.

Verhalen zijn makkelijker te onthouden dan droge feiten en spreken tot de verbeelding. Informatie wordt beter behapbaar. Dit maakt ze een heel krachtig middel om je boodschap over te brengen. Met storytelling verleid, informeer en amuseer je jouw doelgroep.


Verdiepen en verrijken van bestaande content via storytelling

Een veelgebruikte en eenvoudig toe te passen manier om als merk AR toe te passen is door bestaande content te verdiepen of te verrijken met AR-content.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verrijken van drukwerk met augmented video’s, foto’s en 3D beelden.
Bedrijven doen dat al jaren door bepaalde afbeeldingen te gebruiken als ‘marker’. Via een app kan de gebruiker de toegevoegde content zien.

Met ons generiek platform VEEEW is dit snel en eenvoudig te realiseren. Je kunt real-time foto’s, video’s en/of 3D beelden toevoegen aan je bestaande drukwerk en zo ‘je verhaal’ vertellen.

Voorbeelden van bedrijven die met de nieuwste technieken bestaande content verrijken via augmented storytelling zijn bijvoorbeeld Quartz en de Washington Post.

Washington Post zet AR in

Washington Post zet AR in

Zij maken gebruik van Apple’s ARkit en experimenteren met AR-content als verrijking van hun artikelen. Met de zogenaamde ‘SLAM’ techniek (simultaneous localization and mapping)  zijn geen afbeeldingen meer nodig om augmented reality te triggeren. De software ‘snapt’ jouw omgeving en toont de AR in jouw omgeving.
Hierdoor kunnen digitale verhalen echt goed geïntegreerd worden in de omgeving en dat verrijkt de ervaring.

Augmented storytelling Quartz

Augmented storytelling Quartz

Verhalen vertellen in de wereld van de klant

De hele wereld is tegenwoordig een podium. Merken kunnen met augmented reality op een zeer rijke, contextafhankelijke manier verhalen vertellen. Gewoon aan de eettafel over dat ene product of aan de salontafel ter aanvulling op die commercial.

Een leuk voorbeeld van een app waarbij AR in de wereld van de klant wordt geïntegreerd is Holo. Met deze app kun je foto-realistische hologrammen van mensen en dieren aan je omgeving toevoegen. Vervolgens kun je hier foto’s en video’s van maken en delen met je vrienden.

De Holo App

De Holo App

En ander leuk voorbeeld van storytelling met AR is van het tequila merk Patrón, die de geschiedenis en het erfgoed van het merk tot leven brengen in een virtueel verhaal. Je ziet de Patrón Haciënda waar de tequila wordt gemaakt langzaam maar zeker ontstaan op je keukentafel! De barkeeper geeft uitleg over de verschillende producten wanneer je een fles selecteert.

Augmented verhaal van Patrón Tequila

Augmented verhaal van Patrón Tequila

Met een maatwerk app kan jij jouw verhaal ook op een soortgelijke manier vertellen. Lees hier meer over maatwerk apps.

Storytelling voor communicatie met vrienden

Veel mensen kennen AR natuurlijk van de leuke filters en lenzen op Snapchat en Facebook. Hiermee kunnen vrienden onderling hun verhaal vertellen en verrijken met AR.

Het merk Fanta heeft hier onlangs nog gebruik van gemaakt en de verpakking van blikjes voorzien van coole Halloween afbeeldingen. Daarnaast bevatten ze een Snapchat code. Door de code in de Snapchat-app te scannen, kreeg je voor een uur toegang tot exclusieve Fanta Halloween lenzen en filters.

Fanta Halloween actie i.s.m. Snapchat

Fanta Halloween actie i.s.m. Snapchat

Perfecte combinatie

Storytelling en Augmented Reality vormen dus een perfecte combinatie. De beste manier om een verhaal te vertellen is om het te laten zien!
Je kunt met AR je verhalen verrijken waar en wanneer jij dat wilt. Ter plekke een verhaal beleven heeft enorme impact en zal de kijker meer bij het verhaal betrekken.

Met ons generieke AR platform VEEEW of een maatwerk app kun jij ook je verhaal augmented vertellen. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!