Augmented Reality effecten WK voetbal bij Snapchat en Facebook

Voetbalfans kunnen hun favoriete spelers en teams dit WK steunen in augmented reality via Snapchat en Facebook.

Op Snapchat kunnen fans een virtuele bril opzetten met de kleuren van hun team, terwijl er virtuele voetballen achter de gebruiker zweven.

Verder heeft Fox, de officiële zender van het Wereldkampioenschap, een ‘lens’ gesponsord die aansluit op de grote wedstrijd tussen Spanje en Portugal.
Op de camera aan de voorzijde kunnen fans hun ploeg kiezen. De achtergrondsegmentatie brengt gebruikers naar het Fisht-stadion in Sotsji, Rusland. Via lichaamsherkenning wordt de uitrusting van het geselecteerde team op het lichaam plaatst.

Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kunnen gebruikers de World Cup-trofee in hun eigen woonkamer bekijken in 3D en tenslotte kan de eigen ruimte getransformeerd worden tot een voetbalveld, waar ze een voetbalbal in het virtuele doel kunnen schieten.

Facebook biedt fans nog meer mogelijkheden. Gebruikers kunnen verschillende virtuele gezichtsverf, hoofdbanden en pruiken proberen in de kleuren van hun team, terwijl digitale vuurpijlen boven hun hoofd uitkomen.

Fans van de Spaanse voetbalspeler Sergio Ramos kunnen deze in hun eigen fysieke omgeving projecteren via Facebook’s Camera AR-functie in zijn iOS- en Android-apps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat voetbal ontegenzeggelijk de meest populaire sport ter wereld is, zal het Wereldkampioenschap de komende maand domineren op sportgerichte sociale feeds.

Het feit dat fans zoveel opties hebben om in augmented reality hun favoriete team of speler te supporten, onderstreept hoe mainstream de technologie inmiddels eigenlijk al is.

 

(Bron: mobile-ar.reality.news/news)