Inspiratie VR: een VR tour door het Anne Frank Huis

Geschiedenis komt tot leven; je kunt nu een virtual reality-tour door het Anne Frank Huis doen.  De hele VR-ervaring duurt ongeveer 25 minuten en is beschikbaar in zeven talen: Engels, Hebreeuws, Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Portugees.

Op 12 juni 2018 zou Anne Frank 89 jaar oud zijn geweest – maar zoals we allemaal weten, werd haar leven op 15-jarige leeftijd ingekort. Ze liet een ontroerend dagboek achter, vol dromen en hoop, dat ze schreef tijdens een periode van twee jaar waarin haar hele gezin op zolder leefde. Deze zolder werd een museum – het Anne Frank Huis – en nu kan iedereen dankzij de moderne technologie een virtual reality-rondleiding door de plaats maken.

Anne Frank huis in VR

Technologie ontmoet geschiedenis

De virtual reality-tour kan worden ervaren in twee modi:

  • Verhaalmodus: dit is de complete rondleiding door het huis met voor en na informatieve video’s die context creëren en een geschiedenis van het huis en het gezin geven;
  • Tour-modus: de gebruiker is vrij om het huis in zijn eigen tempo te verkennen en elke kamer door te lopen.

De hele VR-ervaring duurt ongeveer 25 minuten en is beschikbaar in zeven talen: Engels, Hebreeuws, Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Portugees.

“De VR-tour geeft mensen over de hele wereld de mogelijkheid om de schuilplaats van Anne Frank te verkennen zoals het was in juli 1942 tot augustus 1944, de periode waarin Anne Frank onderdook en haar dagboek schreef. De tour biedt een meeslepende ervaring.”aldus Ronald Leopold, uitvoerend directeur van het Anne Frank Huis.

Huidige en toekomstige plannen voor de Virtual Reality Tour

Op dit moment kan de virtual reality-tour van het Anne Frank Huis VR gratis worden gedownload in de Oculus Store voor Samsung Gear VR en voor Oculus Go. De VR-ervaring is ook beschikbaar op locatie in het Anne Frank Huis in Amsterdam voor bezoekers met bewegingsbeperkingen. In de nabije toekomst zal de virtual reality-tour ook beschikbaar zijn voor bezoekers in Berlijn, Duitsland in het Anne Frank Zentrum en in New York, in het Anne Frank Center for Mutual Respect.

Bekijk ook de trailer: https://youtu.be/HCFUuyi-lIc

Bron: arpost.com