Inspiratie AR – Vrijheidsbeeld in je eigen huis

Een mooi voorbeeld hoe AR ingezet kan worden en de mogelijkheden met AR: de app “Statue of Liberty”.

The Big Apple

Het is niet voor iedereen weggelegd om een reis naar de Big Apple te maken om een van Amerika’s echte schatten te zien; het Vrijheidsbeeld. Dat is nu niet langer een probleem, want er is een augmented reality-app die je vanuit de palm van je hand daar naartoe kan brengen.

In samenhang met de opening van het nieuwe Statue of Liberty Museum op Liberty Island in New York, biedt de Statue of Liberty app voor iOS (nog geen Android-versie) je de mogelijkheid om een deel te ervaren van het enorme, iconische standbeeld.

De app

Wanneer je de gratis AR-app opent krijg je interactief meer informatie over de geschiedenis van het monument. Het bevat een audiotour en een panoramisch uitzicht op het standbeeld vanuit vogelperspectief waarmee je het beeld tot in detail kunt bekijken. Je kunt ook een versie van het beeld in hun eigen huis plaatsen met augmented reality. Plaats het beeld op tafel of op de grond en bekijk het van alle kanten, inclusief de binnenkant!
Je krijgt meer achtergrondinformatie over diverse delen van het beeld door te klikken op de buttons, waardoor er popups worden geopend met aanvullende tekst. Ook kan je het beeld door de jaren heen bekijken en zien hoe het van kleur is veranderd. Bekijk de video voor een impressie.

 

De app is een prachtig educatief hulpmiddel en geeft veel diepgaande historische informatie over de ontwikkeling en rol van het standbeeld in de stad door de jaren heen.
Een geweldig voorbeeld van hoe AR kan worden gebruikt om grenzen te wissen en de hele wereld binnen handbereik te hebben!

De vele mogelijkheden binnen de app zijn natuurlijk perfect vrijwel een-op-een toe te passen voor diverse andere educatieve doeleinden of zelfs voor productpresentaties.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van AR voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Bron: Next Reality