Interactieve Augmented Reality displays: de toekomst van retailmarketing

Buitenreclameborden, posters, totems en andere vormen van statische reclame hebben een gemeenschappelijk nadeel: er is geen manier om te zeggen of de advertentie echt werkt.  Met interactieve AR schermen  is dit verleden tijd!

Advertentiebureaus en hun klanten kunnen geen nauwkeurige indicatie geven van het aantal mensen die de advertentie hebben gezien, of het percentage van hen die uiteindelijk een actie hebben ondernomen (een winkel binnengelopen, een online bestelling geplaatst, enz.).
Dit soort onzekerheid is snel voorbij zijn als men begint met het adopteren van interactieve augmented reality schermen die analytische gegevens in realtime kunnen volgen.

Wat zijn interactieve AR schermen?

Ze zien eruit als standaard videodisplays voor advertenties, maar ze zijn veel meer dan dat. Ze maken namelijk gebruik van Augmented Reality-technologie om mensen interactieve ervaringen aan te bieden en hen over te halen een winkel te betreden of de website van het bedrijf te bezoeken.

AR display

Hoe werkt het?

Het augmented reality-scherm kan worden geprogrammeerd om voorbijgangers interactieve ervaringen te bieden, zoals:

  • Karakterbetrokkenheid – een bekend personage (cartoon, publiek figuur of beïnvloeder) kan bewegen alsof het er echt is. Mensen kunnen naast het augmented getoonde personage gaan staan om een foto te maken.
  • Interactieve spellen – een nuttige aanvulling voor winkels, handelsbeurzen en andere locaties. De AR-spellen trekken de interesse van mensen aan, creëren betrokkenheid en bouwen naamsbekendheid. De spellen kunnen worden aangepast aan de promotiecampagne van het betreffende merk en omvat altijd een aantal calls-to-action.
  • informatie, zoals technische details, voordelen en promoties en speciale aanbiedingen.

Dit soort interactief engagement is de juiste manier van retailmarketing in dit digitale tijdperk, waarin de mobiele telefoon het meest gebruikte apparaat is waarmee mensen winkelen en surfen op internet.

AR display

Kenmerken en voordelen van een Augmented Reality-display

De displays zijn in staat om analytische gegevens in realtime vast te leggen en over te dragen. Hierdoor kunnen campagnemanagers het succes van hun advertenties volgen en kunnen ze onderweg aanpassingen doorvoeren als ze onvoldoende presteren.

Enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van AR displays zijn:

  • Toename van het aantal winkelbezoekers
  • Betere interactie met niet-klanten
  • Omzet neemt toe
  • Vergroot merkbereik en bewustzijn
  • Verhoogde klantentrouw

Het augmented reality-scherm zal een populaire vorm van reclame worden voor retailmerken die begrijpen dat de toekomst van retail ligt in persoonlijke en interactieve ervaringen voor prospects.

Conclusie

Interactieve augmented reality displays vergroten de betrokkenheid en bezoekersaantallen en genereren daadwerkelijk verkoopconversies.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een AR display voor jouw bedrijf? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!