Toepassingen AR: Augmented Reality knuffels helpen kinderen hun emotionele en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen

De meesten van ons hebben goede herinneringen aan onze knuffels uit de kindertijd. De huidige generatie kinderen houdt nog steeds van knuffelbaar speelgoed. Maar nu zijn het geen gewone passieve vriendjes meer. Een speelgoedfabrikant heeft het eerste augmented reality-speelgoed ontwikkeld dat kinderen kunnen knuffelen en gebruiken: Bluebee Pals.

Bluebee Pals heeft een volledig assortiment knuffels voor alle voorkeuren:

  • Leo de Leeuw
  • Sammy de Beer Bear
  • Hudson de hond
  • Riley de Zebra
  • Lily het Lammetje
  • Parker de Aap

Al deze vriendelijke en speelse knuffels zijn voorzien van augmented reality functies. Bij het speelgoed hoort een gratis app, beschikbaar voor Android en iOS. Deze app werkt samen met de AR-functies die zijn geïnstalleerd in het knuffeldier en stelt kinderen in staat om het hoofd en mond van de knuffel synchroon te laten lopen met de woorden van de verhalen die in de app zijn geladen. Hierdoor lijkt het alsof het augmented reality-speelgoed het verhaal vertelt.

Augmented Reality speelgoed helpt kinderen ontwikkelingsdoelen te bereiken

De Bluebee Pals zijn meer dan een coole nieuwe gadget voor kinderen. Dit augmented reality-speelgoed kan kinderen helpen hun cognitieve en emotionele vaardigheden te ontwikkelen, vooral bij kinderen met dyslexie of autisme. De combinatie van de bewegende AR-beelden van de knuffels’ hoofd en mond tijdens het verhaal, helpt kinderen de betekenis van het verhaal te internaliseren, nieuwe woorden te leren en een emotionele gehechtheid aan het speeltje te vormen. Zoals Laura Jiencke, de oprichter en CEO van Bluebee Pals, verklaarde: “We hebben leraren, ouders en therapeuten uit het hele land actief betrokken bij het analyseren van manieren om onze Bluebee Pals nog beter te maken als leermiddelen voor kinderen.”

Educatief speelgoed wordt slimmer dan ooit

Bluebee Pals heeft al 12 prijzen ontvangen voor zijn educatief speelgoed en doneert duizenden knuffels aan non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen voor kinderen met leerproblemen. Het nieuwe Bluebee Pals-speelgoed met toegevoegde realiteit bewijst dat nieuwe technologieën kunnen worden ingebed in bijna elk hulpmiddel of object met als doel het onderwijs boeiender en toegankelijker te maken voor alle kinderen, inclusief kinderen met speciale behoeften.

Meer weten over de AR knuffels? https://www.bluebeepals.com/

 

Bron: arpost.co