AR Gamification als zakelijke doelstelling

Escape rooms, de ‘real-world’ puzzels die teams uitdagen om een ​​mysterie op te lossen en hun vrijheid te krijgen uit een afgesloten kamer, zijn helemaal hot. Maar met augmented reality toegevoegd lijken de fysieke escaperooms nu al verouderd.

Er is nu een augmented reality app verkrijgbaar (The Lockdown) die spelers 10 jaar naar de toekomst brengt, waar crypto-currency het standaard betaalmiddel is geworden. Een hacker heeft dit echter gedevalueerd.
Vanuit het oogpunt van een cyber forensisch analist moeten spelers aanwijzingen, zoals video’s en stukjes informatie, onderzoeken om de locatie van de hacker op te sporen.

Het spel wordt gespeeld via een virtuele werkruimte die doet denken aan de film Minority Report.

Leuk om te weten: deze game is eigenlijk gelanceerd om IT-professionals aan te trekken voor een Europese bank! “De vraag naar digitaal talent is de laatste jaren enorm toegenomen: we hebben geïnvesteerd om als bank relevant te zijn voor deze doelgroep”, aldus de woordvoerder van de bank achter het mobiele spel. “Hiervoor is een onderscheidende aanpak vereist: innovatie is voor ons van het grootste belang; IT-specialisten staan ​​voor fundamentele uitdagingen en hebben een grote sociale impact, dit zijn allemaal elementen die ook in The Lockdown voorkomen.”

Lockdown

Het ontwikkelen van een mobiel spel als een oplossing voor een praktisch zakelijk probleem lijkt een verrassend unieke benadering voor een bank, maar het is niet noodzakelijkerwijs een nieuwe aanpak.

Het concept van gamification heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen als een manier om het publiek te onderwijzen of te betrekken en zakelijke doelstellingen te bereiken.
Augmented Reality biedt hiervoor enorm veel kansen!

(Bron: mobile-ar.reality.news)