Augmented reality voor retailers (ook tijdens de pandemie)

Omdat consumenten thuis blijven vanwege de quarantainemaatregelen, zijn veel bedrijven gedwongen hun activiteiten naar online te verschuiven.
Sommige gevolgen van het coronavirus voor bedrijven kunnen worden voorkomen door het gebruik van technologieën. En de meest bruikbare technologieën tijdens deze pandemie zijn  augmented- en virtual reality.

Augmented reality voor retailers tijdens pandemie

Veel winkels en winkelcentra zijn gesloten tijdens de quarantaineperiode. Dit betekent dat er geen geld binnenkomt, maar de uitgaven zoals opslag, salarisadministratie en andere kosten gewoon doorgaan. Diverse bedrijven zijn inmiddels overgestapt op online verkopen, maar ze stuiten op een ander probleem: klanten aarzelen om goederen te kopen zonder deze fysiek in handen te hebben. Mensen committeren zich niet snel aan het kopen van een product zonder het eerst te proberen.

Met augmented reality is het voor de consument mogelijk om vanuit het comfort en gemak van de eigen woonkamer daadwerkelijk te ervaren en beleven hoe een product er uitziet!
Onderzoek toont aan dat deze ‘augmented’ ervaring de koopintentie aanzienlijk verhoogt.

Web AR

 

 

 

 

 

 

 

 

AR voor e-commerce

Je kunt je bezoekers ook een augmented reality ervaring bieden vanaf je eigen website! Hiervoor hoeft men dus geen app te downloaden.
Via de webbrowser op de telefoon kan je bezoeker bepaalde producten in 3D bekijken en deze ‘plaatsen’ op de gewenste plek in zijn/haar huis.
Of men kan producten virtueel passen. Denk bijvoorbeeld aan horloges en brillen.

Voeg een ‘call-to-action’ toe, bijvoorbeeld in de vorm van een ‘Koop nu’ knop en het product belandt direct in de winkelwagen!

 

Geïnteresseerd in augmented reality voor jouw online shop? Neem contact op voor de mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.