App Historisch Godlinze voert gebruiker terug naar 1919

Terpen- en wierdenland
Het Noord-Nederlandse terpen- en wierdenland is een eeuwenoud cultuurlandschap. Het vormt het decor voor veel verhalen. Elke wierde heeft zijn eigen geschiedenis. Het project ‘Terpen- en Wierdenland’ haalt die verhalen van zes dorpen samen met de bewoners naar boven. Eén van deze dorpen is Godlinze.

Middeleeuws grafveld
Aansprekend onderdeel van het verhaal van Godlinze is het middeleeuwse grafveld ten zuidwesten van het dorp, dat tussen de late zevende en de vroeg negende eeuw in gebruik is geweest.
Door middel van augmented en virtual realitybeelden waan je jezelf op het oude grafveld in 1919.

De app ‘Historisch Godlinze’
Het complete grafveld, met de urnen en een aantal grafgiften hebben we waarheidsgetrouw en in detail in 3D nagemaakt. De app maakt dit met behulp van augmented reality zichtbaar. Daarnaast kan de gebruiker in virtual reality ‘daadwerkelijk’ door het grafveld lopen. Dit kan via het telefoonscherm of, om de geschiedenis nog beter te beleven, door het toestel in een 3D bril of cardbox te plaatsen.

Naast de 3D AR en VR functies, zijn in de app ook unieke plekken en verhalen van Godlinze opgenomen. Zo kan de gebruiker een dronevideo bekijken of met behulp van een interactieve kaart met foto’s en teksten het ‘Ommetje van Godlinze’ wandelen.